Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55agnieszka
Liczba postów: 725
Od: 19.03.2017
19 kwiecień 2021 o 09:45
napisał:
napisał:
napisał:
napisał:
napisał:
napisał:
Witam, odbieramy odpady komunalne tylko i wyłącznie na terenie jednej Gminy, z którą mamy umowę w formie przetargu. Oczywiście posiadamy wpis do RDR. Nie składujemy odpadów, od razu na podstawie KPOK są przekazywane na składowisko. Problem pojawia się z odpadami o kodzie 17 09 04 odebranymi od mieszkańców, ale też od firm na terenie miasta, w którym sprawozdaniu powinny znaleźć się poremontowe odpady od właścicieli nieruchomości niezamieszkałych? Do właściwego Urzędu obecnie składamy dwa sprawozdania komunalne:
1. Odrębne umowy na odbiór odpadów komunalnych (podpisane z firmą, nie gminą)
2. Cała reszta odpadów zabieranych z terenu miasta
W przypadku wrzucenia odpadów remontowych do grupy z umowami nie będziemy w stanie nigdy osiągnąć poziomu recyklingu. Podpowiedzcie proszę jak ugryźć ten temat?
Odpady budowlane od firmy nie są odpadami komunalnymi.
Czy w tym wypadku konieczne jest pozwolenie na zbieranie odpadów? Odpady nie są składowane, są od razu wywożone na wysypisko.
jesli nie zbieracie odpadów wystarczy wpis w BDO jako transportujący, no i oczywiście wszystko odpaywa się na KPO.
Wpis jako transportujący mamy. Tylko proszę o pomoc w zakresie takiego odbioru od podmiotu (firmy) zwolnionej z obowiązku rejestracji w BDO. Jak wtedy wystawić KPO? Takie "transporty" odpadów od mieszkańców na wysypisko należy wskazać w którymś ze sprawozdań?
Jeśli transportujecie odpad od podmiotu zwolnionego z obowiązku ewidencji to nie wystawia sie KPO natomiast odbiorca odpadu w swojej KEO rozbi zapis że przyjął odpad od zwolnionego z ewidencji. Dobrze mieć oświadczenie od firmy przekazującej odpad że jest zwolniona z ewidencji i na jakiej podstawie. Natomiast odbiorca odpadów komunlanych od mieszkańca skłąda "sprawozdanie odbierającego..."
Gość
23 kwiecień 2021 o 13:24
Działa Wam moduł sprawozdawczosci ( o wytworzonych odpadach)? Mam korektę do zrobienia a jak wchodzę w tą zakłądkę to nic nie mam...
Gość
23 kwiecień 2021 o 13:59
napisał:
Działa Wam moduł sprawozdawczosci ( o wytworzonych odpadach)? Mam korektę do zrobienia a jak wchodzę w tą zakłądkę to nic nie mam...
Gość
26 kwiecień 2021 o 14:47
napisał:
napisał:
U mnie to samo nie działa już kilka dni
Gość
28 kwiecień 2021 o 12:31
Czy ktoś ma jeszcze z Państwa niezatwierdzone sprawozdanie za 2019/2020 przez Urząd Marszałkowski ?
Gość
28 kwiecień 2021 o 13:02
napisał:
Czy ktoś ma jeszcze z Państwa niezatwierdzone sprawozdanie za 2019/2020 przez Urząd Marszałkowski ?
Gość
28 kwiecień 2021 o 14:11
napisał:
Gość
29 kwiecień 2021 o 08:20
napisał:
Gość
29 kwiecień 2021 o 08:21
napisał:
napisał:
Dużo osób ma nie zatwierdzonych sprawozdań .
Gość
13 maj 2021 o 14:18