Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55agnieszka
Liczba postów: 725
Od: 19.03.2017
25 marzec 2021 o 14:31
napisał:
Pytanie mam odnośnie kary za wysłanie sprawozdania podmiotu odbierającego odpady 1 lutego 2021 roku.
Dostałam zawiadomienie o wszczęciu postępowania z powodu złożenia sprawozdania po terminie.
Według urzędnika, który wszczął postępowanie, od kiedy jest BDO nie ma problemu z wysłaniem sprawozdania nawet w niedzielę. Nie obowiązuje już zasada, że termin upływa kolejnego dnia, który nie jest wolny od pracy. Przegapiłam jakieś zmiany? Miał ktoś podobny problem?
Gość
25 marzec 2021 o 14:55
"Masa zmieszanych odpadów komunalnych odebranych przez gminę/ w gminie w ostatnim półroczu poprzedzającym rok sprawozdawczy"
JAK TO OBLICZYĆ?? WZIĄĆ CAŁY ROK I PODZIELIĆ NA 2
Gość
25 marzec 2021 o 15:43
Odkąd usłyszałam w Urzędzie , że nakazali im być jak urzad skarbowy to mnie nic nie zdziwi, kary się posypia za wszystko...
Gość
26 marzec 2021 o 09:38
Gość
26 marzec 2021 o 11:58
Prosze o pomoc podczas weryfikacji sprawozdań.. czy może być poddane procesowi:
Gość
26 marzec 2021 o 12:40
napisał:
"Masa zmieszanych odpadów komunalnych odebranych przez gminę/ w gminie w ostatnim półroczu poprzedzającym rok sprawozdawczy"
JAK TO OBLICZYĆ?? WZIĄĆ CAŁY ROK I PODZIELIĆ NA 2
Gość
29 marzec 2021 o 10:10
Może ktoś pomóc bo dostałem pismo z urzędu marszałkowskiego do złożenia zbiorczego zestawienia o rodzajach i ilości odpadów, o sposobie gospodarowania nimi o instalacjach i urządzeniach służących do odzysku i unieszkodliwienia odpadów w latach 2017 i 2018. Nie mam pojecia co z tym zrobić,skąd wziąść te dokumenty?
Gość
29 marzec 2021 o 10:39
napisał:
Prosze o pomoc podczas weryfikacji sprawozdań.. czy może być poddane procesowi:
R3 OPAKOWANIA Z METALU
R4 OPAKOWANIA Z PAPIERU I TEKTURY ?
Będę bardzi wdzięczna za pomoc ;)Nie powinno być odwrotnie? :)R3-OPAKOWANIA Z PAPIERU I TEKTURYR4-OPAKOWANIA Z METALU
Spotkałam się z procesem R3- dla opakowań papierowych i procesem R4 dla opakowań metalowych- to było ok, pod kątem DPR.
agnieszka
Liczba postów: 725
Od: 19.03.2017
29 marzec 2021 o 11:45
napisał:
Może ktoś pomóc bo dostałem pismo z urzędu marszałkowskiego do złożenia zbiorczego zestawienia o rodzajach i ilości odpadów, o sposobie gospodarowania nimi o instalacjach i urządzeniach służących do odzysku i unieszkodliwienia odpadów w latach 2017 i 2018. Nie mam pojecia co z tym zrobić,skąd wziąść te dokumenty?
Gość
30 marzec 2021 o 09:15
napisał:
napisał:
Pytanie mam odnośnie kary za wysłanie sprawozdania podmiotu odbierającego odpady 1 lutego 2021 roku.
Dostałam zawiadomienie o wszczęciu postępowania z powodu złożenia sprawozdania po terminie.
Według urzędnika, który wszczął postępowanie, od kiedy jest BDO nie ma problemu z wysłaniem sprawozdania nawet w niedzielę. Nie obowiązuje już zasada, że termin upływa kolejnego dnia, który nie jest wolny od pracy. Przegapiłam jakieś zmiany? Miał ktoś podobny problem?
Dziwne ,że w ciągu 4 miesięcy się pozmieniało https://bdo.mos.gov.pl/news/komunikat-ws-terminu-skladania-sprawozdan-o-wytwarzanych-odpadach-i-o-go...
na dodatek wezwania wszelkie do korekty przychodzą na konto w BDO składającego użytkownika głównego (czasem urzędnik poinformuje mailem) z terminem 7 dni n a uzupełnienie, więc praktycznie to juz nie można iśc na urlop.