Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Gość
14 maj 2021 o 12:03
napisał:
Witam bardzo serdecznie,Moja firma dostała zawiadomienie o wszczęciu postępowania w sprawie nałożenia kary za złożenie sprawozdania komunalnego za 2019r. 4 dni po terminie. Niestety nie dogadałam się z koleżanką, od której przejęłam stanowisko pracy i byłam przekonana, że złożyła sprawozdanie już w styczniu. Dopiero 4 września mnie coś ruszyło, żeby sprawdzić złożone sprawozdania i dopiero wtedy je złożyłam. Muszę teraz napisać jakieś sensowne wyjaśnienie dla urzędu, czy ktoś poratowałby argumentami? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie pomysły :)
Gość
17 maj 2021 o 12:58
napisał:
napisał:
Witam bardzo serdecznie,Moja firma dostała zawiadomienie o wszczęciu postępowania w sprawie nałożenia kary za złożenie sprawozdania komunalnego za 2019r. 4 dni po terminie. Niestety nie dogadałam się z koleżanką, od której przejęłam stanowisko pracy i byłam przekonana, że złożyła sprawozdanie już w styczniu. Dopiero 4 września mnie coś ruszyło, żeby sprawdzić złożone sprawozdania i dopiero wtedy je złożyłam. Muszę teraz napisać jakieś sensowne wyjaśnienie dla urzędu, czy ktoś poratowałby argumentami? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie pomysły :)
Witam,
Moim zdaniem można wskazać typowe argumenty, czyli coś w rodzaju, że fakt złożenia sprawozdania 4 dni po terminie nie spowodował negatywnego wpływu na działalność przedsiębiorstwa a tym bardziej na środowisko naturalne.
Gość
18 maj 2021 o 07:22
Czy Wy też nie widzicie w BDO w zakładce swoich sprawozdań?. Mi wyskakuje pusta strona.
Gość
18 maj 2021 o 08:30
napisał:
Dziękuję za odpowiedź!napisał:
napisał:
Witam,
Moim zdaniem można wskazać typowe argumenty, czyli coś w rodzaju, że fakt złożenia sprawozdania 4 dni po terminie nie spowodował negatywnego wpływu na działalność przedsiębiorstwa a tym bardziej na środowisko naturalne.
agnieszka
Liczba postów: 725
Od: 19.03.2017
18 maj 2021 o 11:54
napisał:
Czy Wy też nie widzicie w BDO w zakładce swoich sprawozdań?. Mi wyskakuje pusta strona.
Gość
19 maj 2021 o 10:21
napisał:
napisał:
U mnie też nie ma .
Gość
21 maj 2021 o 07:53
napisał:
napisał:
napisał:
U mnie też nie ma .
Dostaliśmy wezwanie od Marszałka za brak sprawozdań w BDO. Ja też ich nie widziałem, Ale po kilku próbach logowania wszystko się pojawiło.
Wysłałem zrzuty stron do Marszałka, że sprawozdania są tylko raz się pojawiają a raz znikają.
Czekam co będzie dalej.
Gość
24 maj 2021 o 07:41
Gość
24 maj 2021 o 08:16
Witam, dmamy decyzję na zbieranie i przetwarzanie odpadów r5 i r12, czy w sprawozdaniu o wytworzonych odpadach i o ich gospodarowaniu w dziale XII o zebranych odpadach należy uwzględnić tylko odpady przyjęte na zbieranie czy również te które odebraliśmy i od razu u siebie przekazaliśmy do przetworzenia?
Jakie tabele w dziale XIII powinniśmy uzupełnić?
Gość
24 maj 2021 o 11:31
Cześć powiedzcie mi - w związku z nowym rokiem [21] a zakończeniem [20] powinnam zrobić jakies sprawozdanie o zużytych odpadach za poprzedni rok ? jak i gdzie? czy w związku z nowym rokiem mam wpisać nowy stan w kartach ewidencji odpadów ? czy w 2021r przechodzi w razie czego stan z 2020r? [odpadów?]
Jak to wygląda ? niestety tylko zgłaszamy przewóz odpadów [złomu]