Baner eko soft 2023 bdo

Ewidencja odpadów w BDO

Założony przez Aga 02 styczeń 2020 o 17:30

Gość

26 styczeń 2025 o 20:12

Witam czy jest ktoś tu na forum i mógłby mi pokazać jak wygląda umowa przeniesienia. Chodzi o to że w jednym budynku mają siedziby spółki ( jeden szef spółki powstały bo musiały chodzi o dopłaty) ale tylko jedna z nich prowadzi rejestr BDO. 

F4odpowiedz

Gość

31 styczeń 2025 o 12:19

Dzień dobry,

Omyłkowo wytworzyłam olej pod kodem innym niż w decyzji. Niestety nie mogę zmienić ponieważ już przekazałam na SENT. W tej sytuacji nie ma innej możliwości jak napisać oświadczenie. Proszę o pomoc jak powinno wyglądać takie oświadczenie co powinno się w nim znajdować ?

Z góry dziękuję za pomoc.

F4odpowiedz

ashka

18 luty 2025 o 13:13

witam

pewna firma dostarcza nam odpad do produkcji ale skończyła im się decuyzja twierdza, że odpad który został im na placu dalej mogą nam przekazywać czy to prawda

?
jaka jest kara za przyjcie odpadu od firmy której skończyła się decyzja i jest w trakcje starań o nowa ?
F4odpowiedz

ashka

18 luty 2025 o 13:18

witam

w decyzji mam ze mogę na stanie kodu 191212 zostać 50 000 u mnie zostało 55 000 czy grozi to duża karą ?

F4odpowiedz

ashka

18 luty 2025 o 13:18

witam

w decyzji mam ze mogę na stanie kodu 191212 zostać 50 000 u mnie zostało 55 000 czy grozi to duża karą ?

F4odpowiedz

Gość

03 marzec 2025 o 11:54

Dzień dobry
Firma kupuje przemiał, ale jest on za grubo zmielony i musimy go jeszcze zmielić na swoich młynach, a następnie poddać procesowi regranulacji. Czy mielenie przemiału może być traktowane jako proces R3 (u nas ostateczny po którym powstaje regranulat) czy jeszcze podchodzi pod R12? W decyzji mamy oba procesy, ale nie wiem w BDO jak to wykazać.

F4odpowiedz

Gość

04 marzec 2025 o 17:22

napisał:

witam

pewna firma dostarcza nam odpad do produkcji ale skończyła im się decuyzja twierdza, że odpad który został im na placu dalej mogą nam przekazywać czy to prawda

?

jaka jest kara za przyjcie odpadu od firmy której skończyła się decyzja i jest w trakcje starań o nowa ?

żadna.. firma, której skończyła decyzja traci nie tylko prawo zbierania, ale i prawo magazynowania.. czyli.. obowiązkowo musi wywieść wszystko, co ma na stanie. też tak mamy na firmie.. :) 
F4odpowiedz

Gość

28 marzec 2025 o 08:14

napisał:

witam

?

Zależy, jeżeli firma na 3 miesiące przed wygaśnięciem decyzji złożyła wniosek do organu właściwego wniosek o przedłużenie zezwolenia to z automatu ma przedłużenie zezwolenia do końca tego lub przyszłego roku kalendarzowego. 

F4odpowiedz
Nowa odpowiedź
Jeśli chcesz odpowiedzieć bezpośrednio na wybraną wypowiedź, kliknij opcję „odpowiedz” lub „cytuj” na dole każdego posta

Newsletter