Ewidencja odpadów w BDO
Założony przez Aga 02 styczeń 2020 o 17:30Gość
03 styczeń 2024 o 07:06
napisał:
Cześć! Mam problem. W kartach ewidencji opadów KEO nie założyłam karty za rok 2023 i co mogę zrobić w takiej sytuacji? Niestety nie mogę założyć karty na rok 2023 bo już zaciąga mi ją na 2024rok. Proszę o poradę.
Gość
03 styczeń 2024 o 08:23
napisał:
nie ma poglądu do katy, bo karta jest wystawiona przez nich na ich dane.
napisał:
Dzień dobry,
w BDO "wiszą" mi niezdane oleje z roku 2021, które w rzeczywistości zostały przekazane do utylizacji, a firma czyszczącą zbiornik zadeklarowała, że jest wytwórcą i właścicielem odpadów.
Moje pytanie brzmi, jak mogę teraz wyczyścić ewidencję w BDO ?
Jeśli firma czyszcząca zbiornik była wytwórcą, to nie powinno być w takim wypadku wystawionej KPO. W jakim statusie jest ta karta?
Pomocwbdo.pl
03 styczeń 2024 o 11:31
Czyli jeśli dobrze rozumiem wisi wpis dotyczący wytworzenia tego odpadu w karcie ewidencji odpadu?
Jeśli oni wytwarzali odpad w wyniku świadczenia usług to u nich ten odpad widnieje jako wytworzony - u Państwa tego wpisu w ewidencji w ogóle nie powinno być (o ile dobrze zrozumiałem sytuację)
napisał:
napisał:
nie ma poglądu do katy, bo karta jest wystawiona przez nich na ich dane.napisał:
Dzień dobry,
w BDO "wiszą" mi niezdane oleje z roku 2021, które w rzeczywistości zostały przekazane do utylizacji, a firma czyszczącą zbiornik zadeklarowała, że jest wytwórcą i właścicielem odpadów.
Jeśli firma czyszcząca zbiornik była wytwórcą, to nie powinno być w takim wypadku wystawionej KPO. W jakim statusie jest ta karta?
Gość
04 styczeń 2024 o 07:22
napisał:
teoretycznie tak, ale mój kolega z pracy wpisałam w roku 2021 odpady, które zdał ale "bez karty", nie wykasował ich tylko przepisał je jako na następny rok- i dlatego teraz wiszą w systemie jako zaległości z poprzednich lat,
Czyli jeśli dobrze rozumiem wisi wpis dotyczący wytworzenia tego odpadu w karcie ewidencji odpadu?
Jeśli oni wytwarzali odpad w wyniku świadczenia usług to u nich ten odpad widnieje jako wytworzony - u Państwa tego wpisu w ewidencji w ogóle nie powinno być (o ile dobrze zrozumiałem sytuację)
napisał:napisał:
nie ma poglądu do katy, bo karta jest wystawiona przez nich na ich dane.napisał:
Dzień dobry,
Pomocwbdo.pl
04 styczeń 2024 o 12:04
Według mnie najrozsądniejszym rozwiązaniem byłoby usunięcie wpisu dotyczącego wytworzonego odpadu, skorygowanie stanów magazynowych na 1 stycznia na kolejnych KEO i korekta sprawozdania za rok 2021 jeśli te odpady były tam błędnie wykazane. Wtedy byłoby to zgodne z rzeczywistością, gdyż to nie Państwo byli wytwórca tych odpadów.
napisał:
napisał:
teoretycznie tak, ale mój kolega z pracy wpisałam w roku 2021 odpady, które zdał ale "bez karty", nie wykasował ich tylko przepisał je jako na następny rok- i dlatego teraz wiszą w systemie jako zaległości z poprzednich lat,Czyli jeśli dobrze rozumiem wisi wpis dotyczący wytworzenia tego odpadu w karcie ewidencji odpadu?
napisał:napisał:
Dzień dobry,
voage
Liczba postów: 3
Od: 24.11.2023
04 styczeń 2024 o 15:42
Gość12
05 styczeń 2024 o 12:26
Inna firma przywozi nam odpady komunalne na KPOK przez odbiór. Karta wystawiona 29 grudnia a przyjęta 3 stycznia. Czy przyjęcie robimy tak jak w przypadku KPO już na nowy rok czy liczy się data transportu i przyjmujemy na rok 2023?
Gość
05 styczeń 2024 o 13:43
napisał:
Witajcie. Co zrobić w sytuacji gdzie odebrałam odpad od firmy, która później z dnia na dzień zakończyła działalność, a karty z odbioru zostały porzucone w zakładce "odrzucone". Odbiór się odbył. Odpady przyjęliśmy na magazyn, a nie mamy jak wykazać tego w ewidencji. Co byście zrobili w takiej sytuacji?
Gość
08 styczeń 2024 o 10:56
Gość
08 styczeń 2024 o 11:04
napisał:
Tak, dzwoniłem na infolinię. Pani twierdzi, że wszystko działa i jestem pierwszą osobą, która zgłasza problem. Tymczasem wszyscy moi kontrahenci zgłaszają mi problem, że nie mogą wystawić karty bo nie działa strona...
Witam, macie problem z zalogowaniem się do BDO?