Ewidencja odpadów w BDO
Założony przez Aga 02 styczeń 2020 o 17:30Gość
07 marzec 2022 o 09:06
napisał:
Mam pytanie: w firmie zarejestrowane są 3 miejsca prowadzenia działalności - siedziba, oczyszczalnia i pszok. Natomiast odpad w postaci żużlu (kod 10 01 01) wytwarzamy w kotłowni, która ogrzewa mieszkańców w blokach i która się znajduje na innej ulicy niż te 3 miejsca. Teraz muszę dodać nowe miejsce działalności? Bo biuro mam w siedzibie, ale to nie pod tym adresem co kotłownia. Proszę o poradę, bo jestem świeżakiem w tym temacie.
Gość
07 marzec 2022 o 09:15
napisał:
Prosze o wyjaśnienie w jakich sytuacjach stosujemy tryb "przekazania odpadów" przy wystawianiu KPOK ?
Gość
07 marzec 2022 o 09:42
Firma, która odbiera nam odpady z folii, szkła pod grupą 20 (komunalne)
chce zmienić nam odbiór odpadów na kody z grupy 15 (opakowania z folii,
szkło, papier i tektura). Czy wówczas jesteśmy zobowiązani do
wystawiania KPO na kody z grupy 15? Tłumaczą, że nadal są to komunalne....
Gość
07 marzec 2022 o 10:28
napisał:
jeśli to odpady wytworzone w wyniku bytowania człowieka, to nadal sa to odpady komunalne, nawet o kodzie 15..Firma, która odbiera nam odpady z folii, szkła pod grupą 20 (komunalne)
chce zmienić nam odbiór odpadów na kody z grupy 15 (opakowania z folii,
szkło, papier i tektura). Czy wówczas jesteśmy zobowiązani do
wystawiania KPO na kody z grupy 15? Tłumaczą, że nadal są to komunalne....
Gość
07 marzec 2022 o 10:29
jeśli odbierają odpady komunalne to was nie interesuje pod jakim kodem ewidencjonują...żadnych kart nie wystawiacie..
Gość
08 marzec 2022 o 07:18
napisał:
jeśli odbierają odpady komunalne to was nie interesuje pod jakim kodem ewidencjonują...żadnych kart nie wystawiacie..
Gość
08 marzec 2022 o 17:40
napisał:
napisał:
a jeśli zapytanie jest w odniesieniu do ogłoszonego przetargu na wybór firmy która ma odbierać od was odpady , i w przetargu wskazujecie kody do odbioru to przy 15... należy wskazać ze są to odpady komunalne. Myślę ze na takie kody będzie więcej chętnych bo można odzyskać z nich DPRy
Kathia
09 marzec 2022 o 10:48
Czy mogę przyjąć odpad opakowań 150102 (my posiadamy decyzje na zbieranie i przetwarzanie) od firmy - wytwórcy, jeżeli ta firma nie ma wpisu do BDO i chce mam przekazać ok. 10 Mg?
Gość
09 marzec 2022 o 11:09
napisał:
napisał:
napisał:
a jeśli zapytanie jest w odniesieniu do ogłoszonego przetargu na wybór firmy która ma odbierać od was odpady , i w przetargu wskazujecie kody do odbioru to przy 15... należy wskazać ze są to odpady komunalne. Myślę ze na takie kody będzie więcej chętnych bo można odzyskać z nich DPRy
Jeśli 15 z działalności to nie stanowi odpadów komunalnych- obowiązek prowadzenia ewidencji i sprawozdawczy
Gość
09 marzec 2022 o 11:12
napisał:
Czy mogę przyjąć odpad opakowań 150102 (my posiadamy decyzje na zbieranie i przetwarzanie) od firmy - wytwórcy, jeżeli ta firma nie ma wpisu do BDO i chce mam przekazać ok. 10 Mg?