Sprawozdanie komunalne
Założony przez GOŚĆ 09 kwiecień 2015 o 12:19Gość
10 sierpień 2017 o 08:12
Gość1 napisał:
W sprawozdaniu o odebranych odpadach komunalnych nie podaje się odpadów zebranych na PSZOK (w żadnym z działów). Dla odpadów zebranych na PSZOK jest osobne sprawozdanie (roczne).Do Gość:
Witam.
Dział III dotyczy odpadów w PSZOK, a Dział II odpadów odbieranych, stąd tez w DZ. III nie wpisujemy tych danych.
Pozdrawiam
Gość
10 sierpień 2017 o 10:35
Czy pozostałości z sortowania i mechaniczno-biologicznego przetwarzania odpadów zmieszanych , te o kodzie 191212, które uwzględnia się w dziale III sprawozdania o odebranych odpadach , należy uwzględniać w jakichś obliczeniach do tego sprawozdania?
Gość1
24 sierpień 2017 o 22:08
Ukazał się projekt nowego rozporządzenia w sprawie wyliczenia poziomu ograniczenia odpadów biodegradowalnych kierowanych do składowania , z tego projektu wynika, że odpady 191212 jeżeli są składowane będą brane do wyliczeń. Ale pewno trzeba poczekać na wejscie w życie rozporządzenia. Pozdrawiam
Gość
11 październik 2017 o 07:17
Firma zakończyła swoją działalność w zeszłym miesiącu. Zawsze były składane sprawozdania na początku każdego roku np. o odebranych odpadach, zbiorcze do marszałka, PSZOK itd. Jak w takiej sytuacji ze sprawozdawczością?
Gość
10 styczeń 2018 o 06:51
Doczytałam gdzieś, że uchylono rozporządzenie z 2016 r w sprawie wzorów sprawozdań o odebranych odpadach. Czy ominęły mnie jakieś zmiany za 2017 rok?
Gość
13 styczeń 2018 o 09:52
Do Gość:
W przypadku trwałego zaprzestania wykonywania działalności przedsiębiorca sporządza i składa sprawozdanie w terminie 7 dni od dnia zaprzestania wykonywania tej działalności.
Gość
15 styczeń 2018 o 13:43
Gość napisał:
Do Gość:
W przypadku trwałego zaprzestania wykonywania działalności przedsiębiorca sporządza i składa sprawozdanie w terminie 7 dni od dnia zaprzestania wykonywania tej działalności.Jako firma funkcjonujemy nadal, jedynie złożyliśmy rezygnację z odbioru odpadów z posesji niezamieszkałych (wyrejestrowaliśmy wpis do działalności regulowanej w zeszłym miesiącu ). Czy możemy złożyć sprawozdanie z odebranych odpadów do 31 stycznia zgodnie z obowiązującym dotychczas terminem, ponieważ czekamy jeszcze na dane do sprawozdań z RIPOKU ?
Gość
22 styczeń 2018 o 07:45
Witam,
Muszę zrobić sprawozdanie podmiotu odbierającego odpady komunalne od włascicieli nieruchomosci za II półrocze 2017 r.
Pojawił mi się na sprawozdaniu kod, który mamy tylko w decyzji na zbieranie i nie był on nikomu przekazywany ani przetwarzany.
Moje pytanie, czy mogę przy tym kodzie w kolumnie "Sposób zagospodarowania odebranych odpadów komunalnych" wpisać ręcznie "zbieranie" czy musi być jakis proces zagospodarowania?
Gość
22 styczeń 2018 o 11:37
Gość napisał:
"Zbieranie" wpisuje się, gdy odpad odebrany przekazujemy kolejnemu zbierającemu (który posiada decyzję na zbieranie) i nie mamy informacji od zbierającego, do jakiego procesu przetwarzania został on dalej przekazany.Witam,
Muszę zrobić sprawozdanie podmiotu odbierającego odpady komunalne od włascicieli nieruchomosci za II półrocze 2017 r.
Pojawił mi się na sprawozdaniu kod, który mamy tylko w decyzji na zbieranie i nie był on nikomu przekazywany ani przetwarzany.
Moje pytanie, czy mogę przy tym kodzie w kolumnie "Sposób zagospodarowania odebranych odpadów komunalnych" wpisać ręcznie "zbieranie" czy musi być jakis proces zagospodarowania?
Gość
22 styczeń 2018 o 11:42
W dziale III sprawozdania o odebranych odpadach należy ująć informację o 191212 z odpadów m.in. selektywnie odebranych. Czy tam też należy uwzględnić 191212 pochodzące z zagospodarowania popiołu ? (taka informację wykazał nam RIPOK)