Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55agnieszka
Liczba postów: 725
Od: 19.03.2017
21 luty 2022 o 06:42
napisał:
Czy mając decyzję na zbieranie w sprawozdaniu do Marszałka wypełniam dział XIII tabela 7 dot. magazynowanych odpadów jeśli pod koniec roku mamy na zbieraniu dane odpady w danych ilościach? Oraz Tabela 5 jeśli przekazaliśmy odpady os. fizycznym?
Gość
21 luty 2022 o 08:49
napisał:
napisał:
Czy mając decyzję na zbieranie w sprawozdaniu do Marszałka wypełniam dział XIII tabela 7 dot. magazynowanych odpadów jeśli pod koniec roku mamy na zbieraniu dane odpady w danych ilościach? Oraz Tabela 5 jeśli przekazaliśmy odpady os. fizycznym?
Dzieł 13 tab.7 dotyczy przetwarzających odpady-odpady ,które pozostały do przetwarzania. . Zbierający wypełnia o zebranych odpadach. Jeżeli przekazaliśmy os. fiz. należy to wypełnić.
Gość
21 luty 2022 o 10:41
Gość
21 luty 2022 o 13:54
Gość
21 luty 2022 o 14:40
napisał:
Czy Poszk powinie sładac do Urzędu sprawozdanie jako ZBIERAJACY ? i wykazac w tym sprawozdaniu np. zużyty sprzęt elektryczny? jak tak to na jakiej podstawie prawnej?Z góry dziekuję za odpawiedź.
Gość
21 luty 2022 o 22:56
napisał:
Gość napisał:
Dzień dobry,Gość napisał:
Witam,Czy jeżeli posiadamy wózki widłowe wyprodukowane po 2010 zużywające paliwo LPG musimy wpisywać je do raportu KOBIZE w zakładce Sprawozdanie z eksploatacji urządzeń stanowiące część raportu do KOBIZE?
Tak, w taki sam sposób jak dla innych pojazdów. Tylko trzeba dobrać właściwy rodzaj silnika.
Czy mógłby mi ktoś pomoc określić do jakiej pozycji przypisać wózki wyprodukowane po 31-12-2008?
tematem zajmuje si e od niedawna i szczerze mówiąc nie widzę opcji ujęcia w KOBIZE wózków zasilanych LPG, wyprodukowanych po 2008 r
Gość
22 luty 2022 o 10:36
napisał:
napisał:
napisał:
Dzieł 13 tab.7 dotyczy przetwarzających odpady-odpady ,które pozostały do przetwarzania. . Zbierający wypełnia o zebranych odpadach. Jeżeli przekazaliśmy os. fiz. należy to wypełnić.
w urzędzie dostałam info ze dział XIII tab. 7 tez trzeba uzupełnić (pracuje na skupie złomu, mamy decyzję na zbieranie odpadów)
Gość
22 luty 2022 o 13:03
napisał:
napisał:
napisał:
napisał:
w urzędzie dostałam info ze dział XIII tab. 7 tez trzeba uzupełnić (pracuje na skupie złomu, mamy decyzję na zbieranie odpadów)
W sprawozdaniu za rok 2020 jako wytwórca odpadów wypełniałam dział XIII tab. 7, bo taką interpretację otrzymałam dwukrotnie ze wsparcia technicznego BDO. Natomiast Panie z WIOS-iu uważają że ten dział dotyczy wyłącznie przetwarzających. Najlepiej trzymać się interpretacji swojego urzędu marszałkowskiego.
agnieszka
Liczba postów: 725
Od: 19.03.2017
22 luty 2022 o 14:49
napisał:
napisał:
napisał:
napisał:
napisał:
W sprawozdaniu za rok 2020 jako wytwórca odpadów wypełniałam dział XIII tab. 7, bo taką interpretację otrzymałam dwukrotnie ze wsparcia technicznego BDO. Natomiast Panie z WIOS-iu uważają że ten dział dotyczy wyłącznie przetwarzających. Najlepiej trzymać się interpretacji swojego urzędu marszałkowskiego.
Przypisy do sprawozdania na stronie BDO każą wprowadzać magazynowanie przez zbierających i przetwarzających. Pierwotny wytwórca nie powinien wypełniać tej tabeli. Oczywiście UM mają swoje podejście, infolinia BDO inne niż informacje na stronie. Burdel jak zawsze.
Gość
22 luty 2022 o 14:53