Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Gość
20 styczeń 2022 o 07:23
napisał:
- Infolinia BDO zapewnia że pracują nad rozwiązaniem problemu
- napisał:
napisał:
napisał:
Przyłączam się do pytania, w ogóle działa Wam w BDO - w Sprawozdawczość Komunalnej dział VI - A. Informacja o masie odpadów przekazanych do przygotowania do ponownego użycia i recyklingu? Od paru dni nie można wejść w ten moduł, (za poprzednie lata też nie działa), próbowałem na innych przeglądarkach i to samo.
Też mi to nie działa
Ja również próbuję na kilku przeglądarkach i też nie działa. Za poprzednie lata też tak jest. Może ktoś już rozwiązał ten problem?
Gość
20 styczeń 2022 o 09:05
napisał:
napisał:
Przyłączam się do pytania, w ogóle działa Wam w BDO - w Sprawozdawczość Komunalnej dział VI - A. Informacja o masie odpadów przekazanych do przygotowania do ponownego użycia i recyklingu? Od paru dni nie można wejść w ten moduł, (za poprzednie lata też nie działa), próbowałem na innych przeglądarkach i to samo.
Też mi to nie działa
Gość
20 styczeń 2022 o 13:03
Próbował ktoś czy system pozwala w ogóle złożyć sprawozdanie bez wypełnionego tego działu VI A?
Gość
20 styczeń 2022 o 13:08
napisał:
Próbował ktoś czy system pozwala w ogóle złożyć sprawozdanie bez wypełnionego tego działu VI A?
Gość
20 styczeń 2022 o 13:21
napisał:
napisał:
Sprawozdania trzeba złożyć do końca stycznia, poczekam aż to naprawią, nie chce mi się później odbierać telefonów z urzędów i się tłumaczyć za program.
Gość
21 styczeń 2022 o 10:28
napisał:
napisał:
Sprawozdania trzeba złożyć do końca stycznia, poczekam aż to naprawią, nie chce mi się później odbierać telefonów z urzędów i się tłumaczyć za program.
Gość
21 styczeń 2022 o 11:04
Dzien dobry,
W którym dziale punkty skupu powinny ująć magazyn z poprzedniego roku czyli 2020 ?
Gość
21 styczeń 2022 o 11:26
Ktoś pomoże?? Jeżeli firma prowadziła w 2020 roku PSZOK dla Gminy X a część odpadów oddała do przetwarzania w 2021 to czy składam sprawozdanie do tej Gminy za 2021r. Dodam że w 2021 r nie prowadziliśmy Pszok- u dla tej Gminy a w sprawozdaniu za 2020 odpady te były wykazane jako magazynowane.
Gość
21 styczeń 2022 o 11:35
Czy jeżeli utworzę i wypełnię sprawozdania komunalne z konta użytkownika podrzędnego, to czy później użytkownik główny będzie je widział i miał możliwość złożenia tych sprawozdań?
Gość
21 styczeń 2022 o 11:38
Witam
Mam pytanie czy DZIAŁ III TABELA A: INFORMACJA O ODPADACH KOMUNALNYCH NIEULEGAJĄCYCH BIODEGRADACJI uzupełniamy tylko informacją o tym co przetworzyliśmy z danego roku czy też i to co przetworzyliśmy z odpadów zmagazynowanych?
Z perspektywy ostatniej zmiany sprawozdania że w dziale IV należy podać informacje o magazynach ze wszystkich okresów to wydawałoby się że trzeba dać informacje o wszystkich przetworzonych nawet zmagazynowanych bo wtedy będzie jakiś bilans
magazyn + odebrane - przetworzone = stan końcowy
Urzędnicy do tej pory chcieli żeby dział II - dział III = dział IV - i to musiało grać
Jak teraz w dziale IV dopiszemy magazyny z lat poprzednich to znów będzie nie tak.
Proszę o pomoc w tej sprawie - bo nie wiem co pisać w tym DZIALE III A