Zlecenie transportu a wpis do BDO
Założony przez Gość 30 październik 2018 o 12:37Iwan
20 maj 2025 o 11:20
witam
kończy mi się pozwolenie na transport odpadów podobno robi się tylko aktualizacje w systemie bdo i automatycznie jest przedłużana z urzędu czy to prawda ?
Gość 3
20 maj 2025 o 11:37
witam
jestem wpisany do rejestru a kończy mi sie pozwolenie na transport, moje pytane jak jestem wpisany to z urzędu mam przedłużenie zezwolenia tak zwane bezterminowo?
Gość
21 maj 2025 o 14:20
napisał:
witam
kończy mi się pozwolenie na transport odpadów podobno robi się tylko aktualizacje w systemie bdo i automatycznie jest przedłużana z urzędu czy to prawda ?
Gość
22 maj 2025 o 11:47
napisał:
napisał:
witam
teraz możesz transportować odpady wyłącznie, jeśli masz wpis w BDO w dziale transportujący (tylko na kody odpadów, które podałeś). Wpis jest bezterminowy. Żadne inne pozwolenia na transport w PL nie funkcjonują.
dziękuje bardzo za odpowiedź
Gość
28 maj 2025 o 13:05
Możę mi podpowiecie, jestem laikiem w tym temacie. Czy jeśli zawsze oddajemy karton 150101 z karta przekazania odpadów, ale teraz dostaliśmy oferte że możemy oddać ten odpad za darmo, ale bez wystawienia kpo, bo firma która to odbiera wykorzystuje ten karton, to czy to jest dla nas legalne? może sa jakieś ilości które możemy tak oddać? proszę podpowiedźcie
Gość
29 maj 2025 o 07:31
Nie można oddawać odpadów bez wystawiania KPO w systemie BDO. Ponadto firma od Was odbierająca powinna mieć wydaną decyzje na zbieranie/przetwarzanie odpadu o kodzie 15 01 01. Oddając odpady bez KPO i firmie, która nie ma decyzji narażacie się na kary finansowe, a ta firma również - nie można odbierać odpadów bez decyzji.