Baner eko soft 2023 bdo

ekozlom

Liczba postów: 6

Od: 02.01.2020

16 styczeń 2020 o 14:13

Witam prowadzę skup złomu i zbliża mi się kontrola moje pytanie jest następujące czy ktoś już taka miał co dokładnie sprawdzają na co trzeba uważać do czego się doczepić mogą?  oraz drugie pytanie monitoring ma być na cały składowany zlom czy głównie na akumulatory?

F4odpowiedz

Ekobos

16 styczeń 2020 o 23:45

Monitoring obejmować ma obszar składowania/magazynowania, drogi wewnętrzne i pas szerokości 5 metrów na zewnątrz jedynie gdy posiadacz odpadów jest właścicielem nieruchomości na której leży pas. Z WIOŚ-u ta kontrola?
W jakim województwie i powiecie?

F4odpowiedz

Gość

17 styczeń 2020 o 09:21

Mam pytanie odnośnie monitoringu on-line. Prowadze skup złomu metali i zbieram tylko metale bez żadnego sprzętu i akumulatorów to czy muszę mieć monitoring on-line? Mam na placu monitoring zapisywany na urządzeniu i w każdej chwili mogę zobaczyć co się działo i o której godzinie. Proszę o odpowiedź najlepiej z podaniem jakiegoś paragrafu czy artykułu bo mam mieć kontrol z Wioś i chce mieć jakąś podkładkę.  

F4odpowiedz

Gość

17 styczeń 2020 o 10:16

Mazowieckie

F4odpowiedz

Gość

27 styczeń 2020 o 20:14

Tez mam pytanie czy monitoring online ma być na akumulatory czy na cały magazyn

F4odpowiedz

Gość

28 styczeń 2020 o 21:15

Monitoring musi obejmować wszystkie miejsca magazynowania odpadów zbieranych na skupie. Rozporządzenie w sprawie monitoringu wizyjnego określa szczegółowe wymagania, a ustawa o odpadach w art.25 określa wymagania ogólne.
System monitoringu musi działać przez całą dobę, kamery w systemie dzień-noc, zapis nagrań należy przechowywać przez miesiąc. System powinien spełniać wymagania normy, o której mowa w rozporządzeniu. 
Dostęp do podglądu on-line należy udostępnić dla WIOŚ tylko w przypadku odpadów zaliczanych do palnych

F4odpowiedz

Gość

09 luty 2020 o 07:00

Witam zbliża mi się kontrola wosi kieruje moje pytanie jak się do niej przygotować jakie mają wytyczne co musze mieć przygotowane

F4odpowiedz

Gość

11 luty 2020 o 19:41

Gość napisał:

Witam zbliża mi się kontrola wosi kieruje moje pytanie jak się do niej przygotować jakie mają wytyczne co musze mieć przygotowane

Przygotuj dokumenty do wglądu   tkj: fpo kpo i keo , następnie w magazynie w miejscach wydzielonych  gdzie składujesz metale oznacz napisem : miedź ,mosiądz itd. Oczywiście porządek na pierwszym miejscu ,a w pojemniku sorbent .

F4odpowiedz

Gość

23 luty 2020 o 18:36

Witam czy ktoś kto prowadzi skup złomu miał już kontrol? Na co szczególnie zwracali uwagę z czym mieliście państwo najwięcej problemów? Jakie dokumentu były sprawdzane i ile lat wstecz??

F4odpowiedz

Gość

23 luty 2020 o 19:57

Akumulatory pod dach lub w izolowane pojemniki . Złom może leżeć na placu - byle nie było wycieków olejów itp . Poza tym dokumentacja kpo i ewidencja odpadów oraz potrzebne pozowelnia na gospodarowanie odpadami. Dla kontrolijacych póki co zawsze najważniejsza była dokumentacja

F4odpowiedz

Gość

23 luty 2020 o 22:26

a jakieś elementy w złomie coś im przeszkadzało?? np części z maszyn silników??  sprawdzali stany magazynowe?

F4odpowiedz
Nowa odpowiedź
Jeśli chcesz odpowiedzieć bezpośrednio na wybraną wypowiedź, kliknij opcję „odpowiedz” lub „cytuj” na dole każdego posta

Newsletter