Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Gość
12 marzec 2023 o 01:16
Trzy lata funkcjonowania systemu. Trzeci rok wypełniam to sprawozdanie. I dalej nie mam pojęcia o co może chodzić twórcy opisów tych tabel. Nie rozumiem ich. Zapytam, może ktos mnie oswieci.
DZIAŁ III ODPADY POWSTAJĄCE W WYNIKU PROCESU ODZYSKU LUB UNIESZKODLIWIANIA . Jesli mamy już dokonany ODZYSK.Tym samym zakończony proces przetwarzania. Czyli to co powstało jest tym ODZYSKIEM (pożytkiem z przetwarzania). To o jakie odpady powstałe w wyniku procesu odzysku moze chodzić? Powstałe z czego?
Gość
12 marzec 2023 o 20:05
napisał:
Cześć,
działa Wam moduł w BDO do wprowadzenia sprawozdania o gospodarowaniu odpadami? od dwóch dni próbuje wprowadzić dane a sprawozdanie nie chce mi sie wczytać..
Gość
12 marzec 2023 o 22:08
napisał:
Cześć,
działa Wam moduł w BDO do wprowadzenia sprawozdania o gospodarowaniu odpadami? od dwóch dni próbuje wprowadzić dane a sprawozdanie nie chce mi sie wczytać..
Gość
13 marzec 2023 o 01:56
napisał:
napisał:
Cześć,
też nie potrafię
Kinga11
Liczba postów: 76
Od: 23.06.2022
13 marzec 2023 o 07:44
napisał:
napisał:
Cześć,
też nie potrafię
Gość
13 marzec 2023 o 09:47
Firma która przetwarza odpady - mam pytanie, w
dziale III tab. 1 - Odpady powstające w wyniku procesu odzysku lub
unieszkodliwiania - wprowadzam tutaj odpady, które powstały w
wyniku przetworzenia tj. odpady powstałe w instalacji? Ponieważ
jest też dział XI dotyczący wytwarzania odpadów w instalacji i
poza nią - tutaj wprowadzam te same dane?
agnieszka
Liczba postów: 727
Od: 19.03.2017
13 marzec 2023 o 10:18
napisał:
Firma która przetwarza odpady - mam pytanie, w
dziale III tab. 1 - Odpady powstające w wyniku procesu odzysku lub
unieszkodliwiania - wprowadzam tutaj odpady, które powstały w
wyniku przetworzenia tj. odpady powstałe w instalacji? Ponieważ
jest też dział XI dotyczący wytwarzania odpadów w instalacji i
poza nią - tutaj wprowadzam te same dane?
Gość
13 marzec 2023 o 11:15
napisał:
Trzy lata funkcjonowania systemu. Trzeci rok wypełniam to sprawozdanie. I dalej nie mam pojęcia o co może chodzić twórcy opisów tych tabel. Nie rozumiem ich. Zapytam, może ktos mnie oswieci.
DZIAŁ III ODPADY POWSTAJĄCE W WYNIKU PROCESU ODZYSKU LUB UNIESZKODLIWIANIA . Jesli mamy już dokonany ODZYSK.Tym samym zakończony proces przetwarzania. Czyli to co powstało jest tym ODZYSKIEM (pożytkiem z przetwarzania). To o jakie odpady powstałe w wyniku procesu odzysku moze chodzić? Powstałe z czego?
agnieszka
Liczba postów: 727
Od: 19.03.2017
13 marzec 2023 o 12:24
napisał:
napisał:
Nie mam żadnych odpadów powstających ponad ODZYSK. Składam DZIAŁ III z pustymi tabelami. Nie widzę tu żadnego sensu przedstawiania tych samych danych co w DZIAŁ XI o odpadach wytworzonych. Jak miałoby być to samo. Byłaby jedna nazwa odpadów, a są dwie.
Gość
13 marzec 2023 o 12:47
Witam, czy w sprawozdaniu o wytwarzaniu i gospodarowaniu odpadami w dziale XII dot. zebranych odpadów umieszczamy tylko odpady zebrane na naszej decyzji na zbieranie czy również odpady magazynowane a później przekazane do przetwarzania? Posiadamy decyzję na zbieranie oraz przetwarzanie odpadów.