Ewidencja odpadów w BDO
Założony przez Aga 02 styczeń 2020 o 17:30agnieszka
Liczba postów: 722
Od: 19.03.2017
13 marzec 2024 o 12:48
napisał:
A czy w przypadku wytworzenia odpadu w 2023 roku i nie wystawienia na niego KEO mogę teraz wystawić KEO na ten kod i zrobić stan magazynowy na tę ilość, która została w tamtym roku wytworzona?
Gość
14 marzec 2024 o 08:14
agnieszka
Liczba postów: 722
Od: 19.03.2017
15 marzec 2024 o 14:09
napisał:
Dzień dobry
Mam pytanie co zrobić gdy odpad został wytworzony - gleba - i część została przekazana do magazyny a część nie ma kart przekazania z miejsca wytworzenia do magazynu, jak ująć w sprawozdaniu, jaką ilość podać w sprawozdaniu ?
i z jaką ilością zacząć stan magazynowy na początku roku?
Myślałam o przygotowaniu wersji papierowej kart przekazania - wiem nie powinno się tego robić.
Gość
18 marzec 2024 o 07:59
Gość
03 kwiecień 2024 o 13:57
Gość
05 kwiecień 2024 o 07:53
napisał:
Dzień dobry,
KPO została odrzucona z błędną wagą. Przekazujący skorygował ,ale okazało się ,że błędnie i znowu odrzuciłam jako przejmujący odpad. Przekazujący skorygował i osoba w zastępstwie potwierdziła kartę. Okazało się ,że znowu był błąd przy korekcie. Niestety karta jest w zrealizowanym przejęciu i nie da się wycofać. Wiem ,że można wpisać prawidłową wagę na KEO i na to zgodził się przekazujący , ALE CHCE ODE MNIE PROTOKOŁU ZMIANY. Jak taki protokół"wygląda" co powinno sie w nim znaleźć jakie dane, informacje muszę w nim umieścić ?
Gość
05 kwiecień 2024 o 13:25
napisał:
napisał:
Dzień dobry,
Takie oświadczenie również trzeba napisać w kolejnym kroku przy wystawieniu karty ewidencji odpadów.
KPO została odrzucona z błędną wagą. Przekazujący skorygował ,ale okazało się ,że błędnie i znowu odrzuciłam jako przejmujący odpad. Przekazujący skorygował i osoba w zastępstwie potwierdziła kartę. Okazało się ,że znowu był błąd przy korekcie. Niestety karta jest w zrealizowanym przejęciu i nie da się wycofać. Wiem ,że można wpisać prawidłową wagę na KEO i na to zgodził się przekazujący , ALE CHCE ODE MNIE PROTOKOŁU ZMIANY. Jak taki protokół"wygląda" co powinno sie w nim znaleźć jakie dane, informacje muszę w nim umieścić ?
Można spisać proste oświadczenie, że obie strony zgadzają się, że na karcie powinna być inna masa niż ta, która została zatwierdzona.
Oświadczenie powinno zawierać dane podmiotów, nr karty, informację o prawidłowej masie oraz podpisy przedstawicieli obu podmiotów.
Generalnie, żeby każdy kto czyta oświadczenie nie miał wątpliwości jakiej karty ono dotyczy i co się zmieniło.
Gość
10 kwiecień 2024 o 10:50
jak do bdo wprowadzić ubytki na złomie. zazwyczaj wartość zakupiona nie jest taka sama jak sprzedana. przy dużej ilości ubutki to kilkanaście ton w roku. zo z tym zrobić w bdo jak wprowadzic aby stany magazynowe się zgadzały.
Gość
10 kwiecień 2024 o 13:44
napisał:
jak do bdo wprowadzić ubytki na złomie. zazwyczaj wartość zakupiona nie jest taka sama jak sprzedana. przy dużej ilości ubutki to kilkanaście ton w roku. zo z tym zrobić w bdo jak wprowadzic aby stany magazynowe się zgadzały.
Ania02
12 kwiecień 2024 o 09:42