Baner eko soft 2023 bdo

NOWE KPO I EWIDENCJA

Założony przez GOŚĆ 18 listopad 2014 o 11:04

GOŚĆ

25 luty 2015 o 08:50

Zgodnie z ustawą,  KPO wystawia Przekazujący odpad. Czy odbierając odpady selektywne od firm mamy wymagać KPO, czy to my musimy je wystawiać ?

F4odpowiedz

GOŚĆ

27 luty 2015 o 13:09

mam pytanie czy jeżeli nie wnoszę opłaty za korzystanie ze środowiska bo moja roczna wysokość nie przekracza 800 zł to też muszę składać raport do KOBIZE?

F4odpowiedz

GOŚĆ

27 luty 2015 o 14:05

Tak, nawet jak mamy mala emisje do powietrza i nie trzeba placic oplat to kobize trzeba zrobic niestety

F4odpowiedz

GOŚĆ

09 kwiecień 2015 o 15:30

Witam,

jesteśmy tylko transportującym odpad. Czy prowadzimy w takim wypadku kartę ewidencji odpadu?

Dziękuję za odpowiedź.

F4odpowiedz

GOŚĆ

10 kwiecień 2015 o 09:49

Witam!

Proszę udzielić mi informacji, który adres powinnam wpisać w obowiązującej od 2015r.  KPO w rubrykach:

"Nazwa i adres posiadacza odpadów, który przejmuje odpad";

"Miejsce prowadzenia działalności";

"Posiadacz odpadów, któremu należy przekazać odpad"

jeżeli odpad trafia bezpośrednio do firmy na adres ''A" , a fakturuję na adres "B"?

Pozdrawiam

F4odpowiedz

Norbert

Liczba postów: 3

Od: 19.03.2017

17 kwiecień 2015 o 12:44

Witam,

W miejscu:

-"Nazwa i adres posiadacza odpadów, który przejmuje odpad":należy wpisać adres, gdzie znajduje się główna siedziba firmy, gdzie firma jest zarejestrowana (np. Warszawa – na ten adres zapewne jest wystawiona faktura: adres B);

-"Miejsce prowadzenia działalności": w tej rubryce podajemy adres oddziału, na który zostanie przekazany odpad (np. firma z Warszawy ma oddział w Radomiu i tam przekazujemy odpad – podajemy adres A);

-"Posiadacz odpadów, któremu należy przekazać odpad": w tej rubryce jeszcze raz podajemy dokładny adres, na który trafia odpad. W tym przypadku A.

Pozdrawiam

F4odpowiedz

GOŚĆ

17 kwiecień 2015 o 14:30

GOŚĆ ostatni post:

"Witam,

jesteśmy tylko transportującym odpad. Czy prowadzimy w takim wypadku kartę ewidencji odpadu?

Dziękuję za odpowiedź."

Witam,

jako transportujący odpady jesteście Państwo zobowiązani do prowadzenia uproszonej ewidencji na podstawie KPO. Nie muszą Państwo posiadać KEO.

Pozdrawiam

F4odpowiedz

GOŚĆ

20 kwiecień 2015 o 09:19

Witam

Mam pytanie jak mam rozumieć w Nowej Karcie Ewidencji Odpadów rubrykę Masa wytworzonych odpadów, gdzie podział jest na W związku z eksploatacją instalacji lub Poza instalacją? Czy te odpady wytworzone w związku z eksploatacją instalcji tyczą się jedynie odpadów związanych z profilem działalności firmy? A co np. z renowacją maszyn?

F4odpowiedz

GOŚĆ

24 kwiecień 2015 o 08:58

W nowym wzorze karty ewidencji odpadów tabela wytwarzanie została podzielona na dwie kolumny (poza instalacją i w instalacji) – na tym portalu w dokumentach do pobrania można znaleźć wzór nowej karty

Odpady wytworzone w instalacji (oprócz instalacji do przetwarzania odpadów) to odpady powstające podczas procesu np. produkcyjnego w instalacji typu ścinki przy obróbce drewna, nieudany produkt itp.

Odpady wytworzone podczas renowacji maszyny będą odpadami powstałymi poza instalacją (np. podczas świadczenia usług klientom lub renowacji własnej maszyny w zakładzie)

F4odpowiedz

GOŚĆ

28 kwiecień 2015 o 10:08

Witam.

W KPO w rubryce ''miejsce prowadzenia działalności'' w przypadku wykorzystania rolniczego osadu ściekowego wpisuję jak szczegółowe dane? województwo , gminę, nr działek na których zastosowano osad?A  w rubryce ''Posiadacz odpadów, któremu należy przekazać odpad" powtarzam dane z rubryki ''miejsce prowadzenia działalności''+nazwisko w tym przypadku właściciela gruntów?

F4odpowiedz
Nowa odpowiedź
Jeśli chcesz odpowiedzieć bezpośrednio na wybraną wypowiedź, kliknij opcję „odpowiedz” lub „cytuj” na dole każdego posta

Newsletter