Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Gość
20 lipiec 2022 o 09:56
Gość
11 sierpień 2022 o 10:18
Witam, czy macie zatwierdzone sprawozdania za lata 2019,2020 ? Do kiedy UM ma termin na rozpatrzenie składnych sprawozdań ?
agnieszka
Liczba postów: 725
Od: 19.03.2017
11 sierpień 2022 o 11:41
napisał:
Witam, czy macie zatwierdzone sprawozdania za lata 2019,2020 ? Do kiedy UM ma termin na rozpatrzenie składnych sprawozdań ?
Gość
12 sierpień 2022 o 07:27
Ja już dawno mam zatwierdzone. Sprawozdania składałem w lutym i zauważyłem prawidłowość, że im wcześniej złożysz tym szybciej będziesz miał rozpatrzone, bo np. sprawozdanie z wytworzonych odpadów składałem w lutym i już w lutym miałem rozpatrzone. Podkarpackie.
Gość
16 sierpień 2022 o 08:29
napisał:
Ja już dawno mam zatwierdzone. Sprawozdania składałem w lutym i zauważyłem prawidłowość, że im wcześniej złożysz tym szybciej będziesz miał rozpatrzone, bo np. sprawozdanie z wytworzonych odpadów składałem w lutym i już w lutym miałem rozpatrzone. Podkarpackie.
agnieszka
Liczba postów: 725
Od: 19.03.2017
16 sierpień 2022 o 08:52
napisał:
Gość
18 sierpień 2022 o 12:14
napisał:
napisał:
Wszystko zależy czego dotyczy sprawozdanie jak również województwo. Niektórzy mają kilka działów więc jest co sprawdzać ;-)
Gość
19 sierpień 2022 o 11:29
Mam pytanie: Gdzie w sprawozdaniu rocznym wykazać odpady oddane do utylizacji - odebrane przez zewnętrzną firmę?
Gość
19 sierpień 2022 o 14:51
napisał:
Mam pytanie: Gdzie w sprawozdaniu rocznym wykazać odpady oddane do utylizacji - odebrane przez zewnętrzną firmę?
Gość
21 sierpień 2022 o 21:40
napisał:
napisał:
Jeśli jesteście tylko wytwórcą odpadów i przekazujecie odpady odpowiednim firmom (do utylizacji, do przetworzenia) to w sprawozdaniu wypełniacie tylko dział I z danymi firmy i dział XI, tab 1 plus dołączacie ewentualnie pełnomocnictwo. W sprawozdaniu o wytworzonych odpadach i o gospodarowaniu nimi nie wprowadza się w takiej sytuacji informacji o odpadach przekazanych.
Inaczej to wygląda gdy przetwarzacie odpady lub przyjmujecie je od innych ale tu musisz podać więcej szczegółów.