iza8211
Liczba postów: 13
Od: 12.09.2019
27 listopad 2019 o 09:25
agnieszka
Liczba postów: 727
Od: 19.03.2017
27 listopad 2019 o 10:31
https://www.odpady-help.pl/forum/threads/wpis-do-rejestru-bdo-zwolnienie/posts tu jest watek na temat wpisu do BDO.
GośćT
27 listopad 2019 o 20:24
Ad.1
Dla odbierania odpadów komunalnych od właścicieli nieruchomości bez KPO tylko KPOK wystawiany przez odbierającego.
Ad.2
Dla innych niż komunalne KPO wystawione przez wytwórcę wpisanego do BDO
Gość
28 listopad 2019 o 12:43
GośćT napisał:
Ale ja pytam o firmy. Nie o właścicieli nieruchomości. Firma chce żebysmy odebrali od nich tylko odpady komunalne. Kto wystawia KPOK/KPO? Firma, która chce zdać odpad? Proszę o jednoznaczna informacje jeśli ktoś jest w stanie mi odpowiedzieć bo już głową parkuję od tych nowości.Ad.1
Dla odbierania odpadów komunalnych od właścicieli nieruchomości bez KPO tylko KPOK wystawiany przez odbierającego.
Ad.2
Gość
28 listopad 2019 o 17:18
Gość napisał:
KPOK zawsze wystawia odbierający z nieruchomości odpady komunalne w tym z firmy. KPO wystawia wytwórcaGośćT napisał:
Ale ja pytam o firmy. Nie o właścicieli nieruchomości. Firma chce żebysmy odebrali od nich tylko odpady komunalne. Kto wystawia KPOK/KPO? Firma, która chce zdać odpad? Proszę o jednoznaczna informacje jeśli ktoś jest w stanie mi odpowiedzieć bo już głową parkuję od tych nowości.Ad.1
Ad.2
Gość
29 listopad 2019 o 12:00
Wg mnie kpok dla firm wystawia się analogicznie jak dla właścicieli nieruchomości zamieszkałych, tylko trzeba dać odpowiednią adnotację - tereny zamieszkałe lub tereny niezamieszkałe (czyli wystawia się jedną kpok dla jednego przejazdu śmieciarki a nie dla każdej firmy oddzielnie). Przecież później w sprawozdaniu do Wójta daje się 2 oddzielne sprawozdania z zamieszkałych i z firm. Ważne żeby kpok było wystawione dla odpadu odebranego z terenu jednej gminy.