Baner eko soft 2023 bdo

Kiedy ewidencjonować odpady

Założony przez GOŚĆ 30 czerwiec 2014 o 13:00

Złombb

06 luty 2020 o 20:06

Witam.
Czy prowadząc i skupując złom stalowy od mieszkańców pod kodem 20 01 40 Metale , powinienem ewidencjonować to na KEOK czy KEO
Jak również przekazywać czy na KPO czy KPOK ?
Sprawozdanie do gmin z tego kodu też powinno być? Dodam że mam decyzję na zbieranie odpadów.

F4odpowiedz

Gość

07 luty 2020 o 14:18

Dzień dobry, proszę o informację: jesteśmy małą firmą, która w wyniku prowadzonej działalności wytwarza złom, który - dotychczas - wywoziliśmy dwa razy w roku - aż się uzbierało. W sumie ok 5 t  (czasem więcej)  złomu na rok. Czy muszę założyć w rejestrze BDO kartę ewidencji odpadu (złomu) ze stanem początkowym na rok 2020 - powiedzmy, że od ostatniego wywozu (wrzesień 2019 r.) zgromadziła nam się tona złomu - czyli mój stan początkowy będzie - 1 t? I na bieżąco (powiedzmy w raz tygodniu) uzupełniać KEO dopisując kg nagromadzonego odpadu? W przypadku, gdy będzie zerowy to wpisać zero? I czy to samo dotyczy zużytego sprzętu komputerowego i drobnego sprzętu agd? Czy również mam założyć kartę ewidencji i wpisać np. że na początek 2020 r, mamy 20 kg zużytych komputerów i czajników elektrycznych? I również dopisywać "na bieżąco" co tydzień?

F4odpowiedz
Nowa odpowiedź
Jeśli chcesz odpowiedzieć bezpośrednio na wybraną wypowiedź, kliknij opcję „odpowiedz” lub „cytuj” na dole każdego posta

Newsletter