Kiedy ewidencjonować odpady
Założony przez GOŚĆ 30 czerwiec 2014 o 13:00Gość
23 styczeń 2020 o 08:51
Maja napisał:
Witam,
Proszę o potwierdzenie bądź odpowiedź na poniższe pytania:
1. Każda KPO powinna mieć swoja KEO prawda? ( np. mam 5 KPO kodu 120101, wówczas muszę mieć 5 KEO tego samego kodu?)
2. Jeżeli odpad jest oddawany raz w miesiącu w miejscu 'data wytworzenia odpadu" w KEO, można wpisać datę utworzenia KPO ?
3. Obiło mi się o uszy że KEO można edytować nawet do końca roku ?
4. Dla konkretnego kodu odpadu KEO można stworzyć do miesiąca czasu?
5. Ostatecznym miejscem gdzie znajdują sie wszystkie KPO jest zakładka" potwierdzenie transportującego" ?
Z góry dziękuję za odpowiedź !!
Gość
31 styczeń 2020 o 13:26
Ania
Liczba postów: 39
Od: 30.01.2020
31 styczeń 2020 o 14:07
Gość
31 styczeń 2020 o 14:31
Ania napisał:
Niestety obecnie w BDO nie idzie zrobić przekazania KPOK. Należy tylko ewidencjonować odbiór.
Witam, zbieramy odpady od mieszkańców w ramach umowy z gminami.Codziennie wystawiam KPOK.Chciałam wprowadzić ewidencje w BDO.I tu proszę o pomoc:Wybieram karta ewidencji odpadów komunalnych -> tworzę kartę -> ODBIÓR -> nowy wpis -> wpisuje nr KPOK i zaczytuje mi się waga -> zapisz i co dalej?
Powinnam zrobić przekazanie? Bo w przekazaniu nie wyświetlają mi się żadne karty.Bardzo proszę o pomoc, niech ktoś krok po kroku napisze jak mam prowadzić ewidencje odpadów.
Gość
31 styczeń 2020 o 16:12
Gość napisał:
Aha, czyli jedynie robić odbiór, tam zaciągać karty i tyle wystarczy tak?Ania napisał:
Niestety obecnie w BDO nie idzie zrobić przekazania KPOK. Należy tylko ewidencjonować odbiór.
Witam, zbieramy odpady od mieszkańców w ramach umowy z gminami.Codziennie wystawiam KPOK.Chciałam wprowadzić ewidencje w BDO.I tu proszę o pomoc:Wybieram karta ewidencji odpadów komunalnych -> tworzę kartę -> ODBIÓR -> nowy wpis -> wpisuje nr KPOK i zaczytuje mi się waga -> zapisz i co dalej?
Powinnam zrobić przekazanie? Bo w przekazaniu nie wyświetlają mi się żadne karty.Bardzo proszę o pomoc, niech ktoś krok po kroku napisze jak mam prowadzić ewidencje odpadów.
Ania
Liczba postów: 39
Od: 30.01.2020
31 styczeń 2020 o 16:14
Gość napisał:
Aha, czyli jedynie robić odbiór w ewidencji, tam zaciągać konkretne karty i tyle wystarczy?Ania napisał:
Mariusz
05 luty 2020 o 12:29
Witam, zbieramy odpady od mieszkańców w ramach umowy z gminą. Codziennie wystawiam KPOK. Chcę zrobić KEO i niestety nie wczytuje mi żadnej wystawionej karty KPOK. Proszę o pomoc
agnieszka
Liczba postów: 728
Od: 19.03.2017
05 luty 2020 o 14:05
Mariusz napisał:
Witam, zbieramy odpady od mieszkańców w ramach umowy z gminą. Codziennie wystawiam KPOK. Chcę zrobić KEO i niestety nie wczytuje mi żadnej wystawionej karty KPOK. Proszę o pomoc
Gość
05 luty 2020 o 14:30
agnieszka napisał:
Mariusz napisał:
Jeśli przyjmowane są odpady na KPOK ,to powinny trafić na ewidencję KEOK. Nie można komunalnych wpisywać w zwykłą ewidencję. Musi być utworzona ewidencja dla komunalnych . Jeżeli komunalne odpady przetwarzamy ,to wówczas możemy przekazać na KPO i ewidencjonować na KEO.
Gość
06 luty 2020 o 19:25
Witam, mam pytanie w sprawie ewidencjonowania odpadów. Jako firma produkcyjna wytwarzamy odpady np z pcv. Utworzylam karte ewidencji odpadow jako " przekazane" a powinnam wpisac je jeszcze jako "wytworzone" ? Jak to ma wygladac?